Aankondiging kandidaten Volt Oost-Vlaanderen: Dendermonde-Sint-Niklaas

Gent, 12 September 2024

Volt Oost-Vlaanderen presenteert lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen arrondissement Dendermonde-Sint-Niklaas: Kim Van Criekinge en Tim Pollet.

3 okt. 2024

Volt Oost-Vlaanderen is trots om aan te kondigen dat Kim Van Criekinge en Tim Pollet respectievelijk de eerste en tweede plaats zullen innemen op de provincieraadslijst in de kieskring Dendermonde en Sint-Niklaas. Met hun gedeelde visie op duurzaamheid, innovatie en ondersteuning van lokale ondernemers, zetten zij zich in voor een sterke, toekomstgerichte provincie.

Kim Van Criekinge (44), lijsttrekker van Volt Oost-Vlaanderen, brengt een enorme passie voor innovatie en ondernemerschap met zich mee. Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd in het ondersteunen van start-ups en scale-ups, met een sterke focus op samenwerking, groei en duurzaamheid. Als ondernemer heeft ze zowel successen als uitdagingen ervaren, wat haar waardevolle inzichten heeft gegeven in de dagelijkse realiteit van ondernemers. Kim streeft ernaar het welzijn van ondernemers in de provincie te versterken en wil dat Oost-Vlaanderen een faciliterende rol speelt in het bevorderen van zowel groei als veerkracht. Ze pleit voor kennisuitwisseling en onderwijs dat gericht is op het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, veerkracht en projectuitbouw. Daarnaast staat Kim bekend om haar kritische, zachtaardige houding, gecombineerd met een vleugje rebelsheid. Haar doel is om van Oost-Vlaanderen een regio te maken waar duurzaamheid en ondernemerschap hand in hand gaan.

Tim Pollet (41), die de tweede plaats inneemt, is een sociaal geëngageerde vader van twee tienerdochters en een vast gezicht op lokale evenementen in zijn dorp, zoals Belle kermis en het carnaval in Wieze. Maar Tim kijkt verder dan zijn dorp en ziet hoeveel meer Oost-Vlaanderen te bieden heeft. “Samen met mijn gezin bezoek ik regelmatig provinciale domeinen zoals Nieuwdonk en Puyenbroeck. Deze domeinen zijn van onschatbare waarde voor de provincie en moeten breed toegankelijk blijven, zodat iedereen op warme zomerdagen kan genieten van verkoeling en natuur.” 

Met meer dan 12 jaar ervaring als aankoopexpert binnen de publieke sector en zijn betrokkenheid bij het Nederlands netwerk Blauwe Netten, waar Vlaamse en Nederlandse watermaatschappijen gezamenlijk ideeën uitwerken rond duurzaam en circulair waterbeheer, wil Tim zijn expertise inzetten om Oost-Vlaanderen duurzamer en efficiënter te maken. In de provincieraad wil hij pleiten voor meer fietssnelwegen en de uitbreiding van het trage-wegen-netwerk om de mobiliteit en leefbaarheid in de provincie te verbeteren. Daarnaast ziet hij de provincie als een cruciale schakel om lokale ondernemers en start-ups te ondersteunen bij duurzaam en innovatief ondernemen.

Samen willen Kim en Tim Oost-Vlaanderen klaarmaken voor de toekomst door een sterke focus te leggen op duurzaamheid, innovatie en ondersteuning van de lokale gemeenschap. Hun gedeelde inzet en expertise maken hen het ideale team om de uitdagingen van vandaag aan te pakken en de provincie te versterken voor de volgende generaties.