Aankondiging kandidaten Volt Oost-Vlaanderen: Gent

Gent, 21 september 2024

Volt Oost-Vlaanderen, kieskring Gent,  presenteert lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen: Titouan Vervack en Anouschka Defraeye.

3 okt. 2024
Titouan Co-lijsttrekker Oost-Vlaanderen Gent

Volt Oost-Vlaanderen is trots om aan te kondigen dat Titouan Vervack en Anouschka Defraeye respectievelijk de eerste en tweede plaats zullen innemen op de provincieraadslijst 8 in de kieskring Gent. Op de 3de plaats staat Avery Smets. Met een gedeelde visie op Europese terugkoppeling, duurzaamheid, innovatie, burgerparticipatie en ondersteuning van ondernemerschap zetten zij zich in voor een sterke, toekomstgerichte provincie.

Titouan Vervack (31), co-lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen - Gent, is nieuw in het politieke steekspel, maar ziet in Volt een bemiddelende kracht in woelige wateren. Naast zijn scholing in de computerwetenschappen heeft hij een passie voor democratie en geopolitiek. Volt met zijn aandacht voor gelijkheid, respect voor de mensenrechten en niet-populistisch, wetenschappelijk onderbouwd denken vormde voor hem een ideaal plaatje.

Titouan heeft sterke Franse en Waalse familiale banden die hem natuurlijker wijze duwen richting verzoening, samenwerking en maximale synergie over grenzen heen, zij het provinciale, taal- of landsgrenzen.

“De slogan van Volt - ‘Europees denken, lokaal doen’ - is echt waar ik naar streef. De lokale problematiek aanpakken en hem samen met feedback terugkoppelen naar de Europese top.”

Het hart van Anouschka Defraeye (45) die de 2de plaats inneemt, ligt in het onderwijs en bij de jeugd. Na meer dan een decennium voor de klas te hebben gestaan, richtte ze in 2022 samen het haar team een gloednieuwe OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) op. Daarnaast werkt ze ook als freelancer voor de Centrale Examencommissie. 

De multiculturele omgeving van de OKAN-werking maakte de ambitie in haar wakker om zich op een niveau hoger dan de school te engageren voor een duurzame toekomst voor alle jongeren, ongeacht hun afkomst. Haar geloof in een sterk, democratisch, verenigd Europa enerzijds en de wil om lokaal een steen te verleggen anderzijds, zorgen ervoor dat Volt voor Anouschka een logische keuze was. 

Op de 3de plaats staat Avery Smets (28). Avery is vooral actief als vrijwilliger en activist in het queer milieu en die heeft een community opgericht voor non-binaire mensen met in Gent 150 leden en in Antwerpen 300 leden via WhatsApp. Mensenrechten en ervoor opkomen is een belangrijk doel voor hen. Momenteel werkt Avery als gamedeveloper en daarvoor gaf die programmeer les aan werkzoekenden.

Samen willen Titouan, Anouschka en Avery Oost-Vlaanderen klaarmaken voor de toekomst door een sterke focus te leggen op duurzaamheid, innovatie en burgerparticipatie. Hun gedeelde inzet, ervaring en kennis maken hen hiervoor een ideaal team.