Drie kandidaten uit Lebbeke op federale lijst Volt België

Volt België, recent versterkt met de oprichting van een lokale afdeling in Lebbeke, kondigt met trots aan dat drie gedreven kandidaten uit Lebbeke de federale lijst in de provincie Antwerpen zullen ondersteunen. Deze stap benadrukt de ambitie van Volt om zowel lokaal als op federaal niveau een goed resultaat neer te zetten.

12 apr. 2024

Laura De Clercq, een week na de oprichting van Volt Lebbeke aan boord gekomen, wordt bijzonder in de kijker gezet als 4de opvolger op de lijst. Haar jeugdige dynamiek, gekoppeld aan een sterk gevoel voor gerechtigheid en de kernwaarden van Volt, positioneren haar als een inspirerende kracht voor zowel de lokale afdeling als de bredere partijvisie. 

Bij Volt erkennen we dat de toekomst in de handen van jongeren ligt. Jonge mensen zoals Laura zijn onmisbaar in de politiek, omdat zij uiteindelijk degenen zullen zijn die de grote uitdagingen van onze tijd het hoofd moeten bieden. Het is essentieel dat we jongeren tijdig betrekken en hun interesse in politieke processen aanmoedigen. Hun frisse inzichten en innovatieve ideeën zijn cruciaal voor het vormgeven van een inclusieve en progressieve politieke agenda. Door hen actief deel te laten nemen, bereiden we hen voor om toekomstige uitdagingen effectief aan te pakken en zorgen we voor een robuuste basis voor duurzame ontwikkeling. Laura’s aanwezigheid op onze lijst benadrukt onze toewijding om jonge talenten de ruimte te geven die zij nodig hebben om te groeien en te excelleren, en onderstreept het belang van hun rol in het leiden van verandering.

Gunther Van Haut en Tim Pollet, respectievelijk 5de effectief en 5de opvolger, versterken eveneens de lijst, met de nadruk op hun lokale betrokkenheid en toewijding aan Volts missie.

Volt zal geen bovenlokale lijsten indienen in de provincie Oost-Vlaanderen: daarom is er gekozen voor de provincie Antwerpen. Deze keuze sluit naadloos aan bij de centrale ligging van Lebbeke en is illustratief voor de filosofie van Volt, die pleit voor een federale kieskring. Hierdoor kunnen kandidaten voor het federaal parlement vanuit alle provincies worden ingezet, wat de nationale integratie en vertegenwoordiging binnen Volt versterkt. Deze strategie benadrukt het streven van Volt naar een meer verenigd en samenhangend politiek landschap op federaal niveau.

Deze betrokkenheid bij de federale lijst biedt deze kandidaten een mooie kans om zich verder te ontwikkelen en voor te bereiden op de lokale campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lebbeke. Volt Lebbeke zet hiermee alvast in op het bouwen van een sterke basis voor de toekomst. 

Volt Lebbeke benadrukt tevens haar tien speerpunten, waaronder iedereen mobiel, samen sterk en slim met geld, die de kern vormen van de lokale campagne en beleidsagenda. Deze speerpunten weerspiegelen de toewijding van Volt aan het creëren van een progressieve, inclusieve en toekomstgerichte gemeenschap in Lebbeke waarmee men wil inzetten op meer burgerzin binnen een veerkrachtige samenleving. Deze speerpunten kunnen evengoed worden ingezet binnen de campagne op het federale niveau en zijn helemaal in lijn met alle programma’s dewelke Volt heeft uitgewerkt.

Deze aankondiging markeert een mooie kans voor Volt Lebbeke en onderstreept de synergie tussen lokale inzet en federale ambities. Volt België kijkt uit naar de positieve impact die deze kandidaten zullen hebben op zowel de lokale gemeenschap in Lebbeke als op het bredere federale toneel.