Lancering Volt Lebbeke

Volt Lebbeke, gelanceerd op 3 april 2024, introduceert een vernieuwende beweging in de lokale politiek van Lebbeke. Met een fundament in progressief liberalisme en een sterke positionering in het politieke midden, streeft deze nieuwe entiteit ernaar om de kloof tussen Europese idealen en lokale realiteiten te dichten, volgens het principe "Think European, Act Local".

23 mrt. 2024

Volt Lebbeke, gelanceerd op 3 april 2024, introduceert een vernieuwende beweging in de lokale politiek van Lebbeke. Met een fundament in progressief liberalisme en een sterke positionering in het politieke midden, streeft deze nieuwe entiteit ernaar om de kloof tussen Europese idealen en lokale realiteiten te dichten, volgens het principe "Think European, Act Local". Deze beweging is niet alleen gericht op het samenbrengen van verschillende niveaus van bestuur, maar benadrukt ook een positieve benadering, gekoppeld aan pragmatisch en realistisch idealisme, als kern van haar politieke strategie.

Onder de leiding van Tim Pollet en Gunther Van Haut, die beiden hun ervaring in de Lebbeekse politiek meebrengen, staat Volt Lebbeke voor een vernieuwende kracht die zich inzet voor duurzaamheid, burgerbetrokkenheid en sociale inclusie. Door middel van 10 zorgvuldig geselecteerde speerpunten, wil Volt Lebbeke niet alleen lokale problemen aanpakken, maar ook de brede, Europese visie van Volt integreren in de lokale besluitvorming.

De lancering van Volt Lebbeke werd extra luister bijgezet door de aanwezigheid van twee prominente figuren binnen de Volt-beweging. Jasper Coosemans, de nationale partijsecretaris van Volt België en de federale lijsttrekker in Antwerpen, onderstreepte het belang van lokale betrokkenheid binnen de bredere nationale en Europese context.

Daarnaast werd de lancering verrijkt door de aanwezigheid van Sophie In't Veld, een ervaren en gerespecteerd lid van het Europees Parlement. Met haar jarenlange ervaring in Europese beleidsvorming en haar onwrikbare inzet voor de Europese idealen van democratie, transparantie en mensenrechten, belichaamde zij de essentie van de "Think European, Act Local" filosofie. Haar bijdrage benadrukte het potentieel van lokale initiatieven om bij te dragen aan en vorm te geven aan Europese agenda's, waardoor de lancering niet alleen een lokaal, maar ook een Europees tintje kreeg.

De gecombineerde aanwezigheid van Jasper en Sophie was niet alleen een blijk van steun aan de lokale afdeling van Volt Lebbeke, maar benadrukte ook de unieke positie van Volt als een beweging die lokale acties verbindt met Europese samenwerking. Hun bijdrage en inzichten versterkten de missie van Volt Lebbeke om een dynamische en vooruitstrevende gemeenschap te creëren, waarbij de grenzen tussen het lokale en het Europese niveau worden overbrugd door concrete acties en samenwerking.

Volt Lebbeke benadrukt haar streven naar een positieve benadering binnen het politieke landschap, door realistische en pragmatische idealen na te streven die verankerd zijn in de behoeften en ambities van de inwoners van Lebbeke. Dit streven is een oproep aan alle burgers om samen te werken aan een toekomst die is gebaseerd op solidariteit, vooruitgang en een gedeelde visie op welzijn en duurzaamheid.