Volt Lebbeke lanceert een vernieuwende beleidsvisie!

Volt Lebbeke lanceert een vernieuwende beleidsvisie voor gemeenteraadsverkiezingen: een beleid op maat van Lebbeke, Wieze en Denderbelle!

Beleidsvisie Volt Lebbeke: legislatuur 2025-2030

Onze volledige lijst: 27 gemotiveerde kandidaten voor 13 oktober

2 okt. 2024

Volt Lebbeke staat klaar om het politieke landschap van onze gemeente te versterken met een frisse en toekomstgerichte visie. Wij geloven in een beleid dat echt van, door en voor de inwoners is. Het is tijd voor verandering, tijd voor een alternatief dat het belang van elke Lebbekenaar, Wiezenaar en Denderbellenaar centraal stelt.

Als Volt Lebbeke breken we met de traditionele politieke structuren en zetten we de inwoners voorop. Wij zijn er niet om de gevestigde orde te dienen, maar om een beleid te voeren dat écht werkt voor de gemeenschap. Onze ambitie? Een gemeente waar iederéén gehoord wordt en waar de behoeften van morgen centraal staan.

Onze visie rust op vijf kernwaarden die de leidraad vormen voor ons beleid:

  1. Gezond financieel beheer
    Volt Lebbeke pleit voor een financieel beleid dat rationeel en proportioneel is, net zoals een goede huisvader of huismoeder het huishoudbudget beheert. We streven naar een evenwichtige aanpak waarbij we de schuldenlast beheersbaar houden en verantwoord investeren in de toekomst.

  2. Gelijkheid
    Gelijke kansen voor iedereen, dat is de basis van een rechtvaardige gemeente. Alle entiteiten binnen Lebbeke verdienen een eerlijke stem en evenwaardige inbreng in het beslissingsproces, ongeacht locatie of achtergrond. Volt Lebbeke zorgt ervoor dat niemand achterblijft.

  3. Ontwikkeling
    We moeten vooruit! Als gemeente moeten we anticiperen op de uitdagingen van morgen. Lebbeke moet zich ontwikkelen op alle maatschappelijke domeinen, zodat we blijven meegroeien met de snel veranderende wereld. Innovatie en vooruitgang zijn essentieel voor de toekomst.

  4. Inclusiviteit
    Bij Volt Lebbeke geloven we dat diversiteit onze grootste kracht is. We willen een gemeentebestuur dat openstaat voor alle ideeën, ongeacht politieke kleur of achtergrond. Het is tijd om constructief samen te werken en van Lebbeke een gemeente te maken waar iedereen zich thuis voelt en actief kan bijdragen aan het beleid.

  5. Pragmatisme
    Geen loze beloftes, maar realistische, haalbare oplossingen. Volt Lebbeke staat voor doelgerichte en uitvoerbare maatregelen die écht impact maken. Ons bestuur is er voor de gemeenschap, en dat betekent dat we pragmatisch handelen in het belang van het grotere goed.

Volt Lebbeke bestaat uit een diverse groep geëngageerde inwoners met expertise in verschillende beleidsdomeinen. Samen willen we een brug slaan tussen alle inwoners en streven naar een nieuwe, transparante politieke cultuur. Het ontwikkelen van nieuwe ideeën is niet moeilijk; ontsnappen aan de oude structuren, dát is de uitdaging.

Wil je meer weten over onze volledige beleidsvisie en hoe wij de toekomst van Lebbeke, Wieze en Denderbelle willen vormgeven? Lees dan zeker de volledige visietekst: Beleidsvisie Volt Lebbeke: legislatuur 2025-2030. Samen bouwen we aan een gemeente waar iedereen zich thuis voelt, met een beleid op maat van elke inwoner.

Volt Lebbeke: Samen voor een toekomstgericht, rechtvaardig en inclusief Lebbeke.