Lancering van Volt Tervuren

"Volt Tervuren staat voor een democratie die iedereen omarmt, die bruggen bouwt over grenzen heen, en die de stem van elke burger in Tervuren laat resoneren. Daarom is het oprichten van een lokale afdeling van Volt in Tervuren essentieel. Het brengt onze Europese visie dichter bij de burgers en maakt concrete lokale actie mogelij", aldus Sophie in’t Veld, lid van het Europees Parlement.

5 mei 2024

"Veel van onze problemen zijn grensoverschrijdend. Denk aan het klimaat of het bewerkstelligen van eerlijke belastingen van multinationals. Dat kunnen we eenvoudigweg niet oplossen in Leuven of Vlaanderen, en zelfs niet op Belgisch niveau. Europa is de beste plek", zegt Richard Kelder, Lijsttrekker Vlaams-Brabant voor het Vlaams Parlement.

Met de officiële lancering introduceert Volt niet alleen een nieuwe dynamiek, maar markeert het ook een keerpunt voor Tervuren. Terwijl we ons voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, is onze ambitie duidelijk: een frisse wind laten waaien door de lokale politiek, met een visie die zowel Europees geïnspireerd als lokaal geworteld is.

“Een stad wordt niet alleen gebouwd met beton. Ze wordt gebouwd met de participatie van al haar burgers die hun krachten bundelen om de beste oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Met Volt Tervuren hopen we meer stemmen, meer diversiteit en een gezamenlijker aanpak in de besluitvorming te brengen. De ervaringen en beste praktijken van onze Europese buren zullen een extra troef zijn", zegt Tracey D'Afters.

“In onze werkomgeving zijn we gewend om te luisteren, problemen op te lossen en samen beslissingen te nemen zonder te letten op iemands achtergrond. Datzelfde ethos moet de gemeenteraad leiden", zegt Magdalena Garczyńska.

“Praten en communiceren met mensen waar ze ook vandaan komen. Dat is enorm belangrijk voor Tervuren. We zijn zo divers met 110 nationaliteiten. En bij Volt geloven we in het overbruggen van de kloof tussen lokaal en Europees niveau", aldus Dafydd ab Iago.

"Volt zorgt ervoor dat iedereen kan deelnemen aan de politiek. En in Tervuren is dat zo belangrijk omdat we ongelooflijk divers zijn," zegt Jana Masarčová.

Met onze centrale positie in het politieke spectrum bevorderen we samenwerking over de hele linie, van links tot rechts, en van lokaal tot bovenlokaal niveau, altijd met een onveranderlijk positieve instelling. Met meer dan 23.000 leden in Europa bouwen we bruggen tussen het lokale leven en de Europese visie, ondersteund door onze "Think European, Act Local" strategie.