Volt Tervuren en de burgerlijst Tervuren Unie hebben nu een gezamenlijke lijst

Volt Tervuren en de burgerlijst Tervuren Unie hebben nu een gezamenlijke lijst met 27 kandidaten ingediend. De lijst van Volt en Tervuren Unie heeft een mooi evenwicht bereikt met kandidaten uit Tervuren die voeling hebben met wat er leeft bij onze bevolking. Wij vertegenwoordigen het echte Tervuren: alle leeftijden en achtergronden. Diversiteit, ervaring en vernieuwing zorgen ervoor dat Tervuren klaar is voor de toekomst.

25 sep. 2024
volt tervuren unie

Wij streven er ook naar om de eerste 18-jarige verkozen te krijgen in de gemeenteraad. Daarnaast willen we de eerste niet-Belgen ooit en meer vrouwen dan de huidige 8 van de 27 raadsleden in de raad brengen.

We roepen zoveel mogelijk mensen op om te komen stemmen op zondag 13 oktober, omdat stemmen niet langer verplicht is in Vlaanderen. Het gemeentebestuur is er ook niet in geslaagd om een groot aantal niet-Belgische Tervurenaars, die 20% van de 14.305 stemgerechtigden in Tervuren vertegenwoordigen, te registreren op de kiezerslijsten.

Dat democratisch tekort vergroot het gebrek aan diversiteit in de gemeenteraad. Momenteel is geen van de 27 gemeenteraadsleden in Tervuren niet-Belg of van niet-Belgische afkomst, ondanks het feit dat ze 44% van de bevolking van de gemeente uitmaken.

Volledige lijst van Volt en Tervuren Unie-kandidaten

1. Serge Liesenborghs

2. Tracey D'Afters

3. Geoffroy de Visscher

4. Magdalena Garczynska

5. Nadine Gabet

6. Dafydd ab Iago

7. Mamy Rafamantanana

8. Sébastien Londot

9. Cédric Everard de Harzir

10. Myriam Ben David

11. Marie-Chantal Verhulst

12. Jean-Pierre Goeseels

13. Angela Chang-Grelet

14. Christian Ratsimba

15. Christian Wellens

16. Claudia Zapata

17. Caroline Snyers

18. Natalia Richardson

19. Franck Bechdolff

20. Kseniya Tyshkevych

21. Marie-Pierre de Béthune

22. Jana Masarčová

23. Dominique Grelet

24. Paulo Delgadillo Berrocal

25. Natacha Liesenborghs

26. Friso Coppes

27. Olivier Thomas