Emeric Massaut

Volg Emeric

Ontmoet Emeric Massaut

emeric-massaut-speaking-left

Hallo!

Ik ben Emeric Massaut, een lucht- en ruimtevaartingenieur met meer dan een decennium ervaring bij de Belgische Spoorwegen. Gedreven door passie voor politiek en met expertise in energiesystemen, mobiliteit en openbaar vervoer, zet ik me in om innovatieve oplossingen naar voren te brengen als kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Ingenieurskundige Excellentie: Met een achtergrond in ruimtevaarttechniek heb ik mijn vaardigheden in probleemoplossing en innovatie aangescherpt. Mijn tijd bij de Belgische Spoorwegen heeft me een direct inzicht gegeven in de complexiteit van transportsystemen en de vitale rol die ze spelen in onze samenleving.

Langdurige Interesse in Politiek: Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de intersectie van beleid en technologie. Nu ben ik klaar om mijn passie om te zetten in actie, waarbij ik mijn expertise inzet om positieve verandering te bewerkstelligen in ons politieke landschap.

emeric-massaut-scream

Activist voor de voortzetting en uitbreiding van kernenergie: Tijdens mijn ingenieursstudie aan de Universiteit van Southampton in het Verenigd Koninkrijk begon ik me bewust te worden van de relevantie en het belang van energiesystemen in ons dagelijks leven. Met de dreiging van klimaatverandering al goed onderwezen in onze cursussen in de jaren 2000, begon ik de sleutelrol te begrijpen die kernenergie zal spelen in onze zoektocht naar betaalbare, betrouwbare en propere energie voor toekomstige generaties.

Energiesystemen en Duurzaamheid: Als ingenieur begrijp ik het belang van duurzame energiesystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Ik pleit voor beleid dat de voorkeur geeft aan hernieuwbare energiebronnen en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert, met het oog op een groenere toekomst voor komende generaties.

Mobiliteitsoplossingen voor Iedereen: Toegankelijk, efficiënt en betaalbaar openbaar vervoer is essentieel om economische groei te bevorderen en verkeersopstoppingen te verminderen. Met mijn ervaring in het veld pleit ik voor investeringen in infrastructuur en initiatieven die openbaar vervoer voor iedereen haalbaar maken.

Een Visie voor de Toekomst: Mijn kandidatuur is geworteld in een visie op een inclusievere en duurzamere samenleving. Door te pleiten voor beleid op basis van bewijs en samenwerking tussen politieke partijen te bevorderen, geloof ik dat we een betere toekomst kunnen creëren voor alle Belgen.

Sluit je aan om een betere België samen te bouwen: Samen hebben we de kracht om de toekomst van ons land vorm te geven. Met uw steun zal ik onvermoeibaar werken aan het ontwerpen van oplossingen die de dringende uitdagingen van onze tijd aanpakken en een welvarender en rechtvaardiger België creëren voor iedereen.

The Belgian team gathered on the Paris GA of november 2023

Ondersteun onze lijsten voor de Verkiezingen

De beste manier om ons te steunen:

Om samen een betere België te bouwen, moeten we meer dan 5000 handtekeningen verzamelen. U kan ons helpen door onze online onze lijsten te ondertekenen. Dit laat ons toe om op 9 juni 2024 op de stembiljet te mogen staan.

De beste manier om ons te steunen:

The Belgian team gathered on the Paris GA of november 2023

Sluit je aan!

Neem deel, werk samen en beslis mee. Vanaf €1,- per maand.

Word lid