Volt daagt de particratie uit! (Update handtekeningen)

Volt komt op voor de democratie. Daarom gaan we er elke dag op uit, in het hele land, om met de mensen in gesprek te gaan en om steunverklaringen op te halen. Elke handtekening voor onze kieslijst is niet alleen steun voor onze pro-Europese agenda, maar ook een bres in de particratie. Het partijenlandschap kan wel een beetje opschudding gebruiken. Volt daagt de particratie uit!

(Zie hieronder een statusupdate van de handtekeningen)

21 mrt. 2024

Het Belgisch kiessysteem is ontworpen om nieuwkomers buiten de deur te houden en om de kiezers monddood te maken. Om mee te kunnen doen aan de verkiezingen is er een hoog aantal handtekeningen vereist. Voor de Europese verkiezingen zijn 10.200 handtekeningen nodig voor heel België (ter vergelijking: 4000 voor heel Duitsland en 30 voor heel Nederland). Daarnaast wordt het digitale platform voor de steunverklaringen geplaagd door technische tekortkomingen, en circa de helft van de tekenwilligen “lekt weg” door de problemen. De overheid kijkt weg. Kortom: de obstakels voor democratie zijn huizenhoog.

Ondanks deze obstakels, hebben we met onze pro-Europese, progressieve Volt boodschap, en met de persoonlijke benadering door onze vrijwilligers overal in het land, al zo’n 4.500 handtekeningen opgehaald! De lijsten voor de federale en Vlaamse kieskringen Antwerpen en Vlaams Brabant staan op het punt om compleet te zijn, en voor de Nederlandstalige lijst voor de Europese verkiezingen hebben we nu al zo’n 2000 steunverklaringen. Dat is een fantastisch en uniek resultaat. Maar nog niet genoeg, en jij kunt helpen!

Het is nu een eindsprint naar de deadline van 12 april! Teken dus mee voor politieke vernieuwing, teken voor Volt! Met jouw handtekening maak je het mogelijk dat Volt mee doet aan de verkiezingen op 9 juni. Jouw handtekening is een signaal aan de zittende politiek dat verandering nodig is. Voor de helderheid: het verplicht tot niks, je stemt op wie je wilt, maar met jouw handtekening zorg je er voor dat we als nieuwe speler het veld kunnen betreden.

Teken voor verandering, en zorg dat de meter op 12 april de 5.000 handtekeningen (per Europese lijst) aantikt! Vraag je partner, je buur, je maat in het voetbalteam, die vriendelijke ouder op de speelplaats, de neven en nichten op het familiefeest, de collega’s op het werk, of jouw connecties op sociale media, om mee te tekenen. Volt is je dankbaar, en de democratie ook!

Het team van Volt België

Update handtekeningen 21/03:

Teken voor nieuwe politiek

Geef Volt je steunverklaring om deel te nemen aan de verkiezingen in 2024.