Volt roept op tot hervormingen in lijn met Draghi-rapport

Persbericht - Brussel, 9-10 september 2024: Volt België doet een dringende oproep aan de formateurs van de federale en regionale regeringen om moed en daadkracht te tonen. De partij verwijst hierbij naar het vandaag gepresenteerde rapport van Mario Draghi, dat oproept tot ingrijpende hervormingen om de Europese economie nieuw leven in te blazen. Zonder snelle actie dreigt Europa terrein te verliezen op vlak van welvaart, vrijheid en milieu, stelt Draghi.

11 sep. 2024

“België kan niet achterblijven”, waarschuwt Carlo Giovanni Giudice, Co-Voorzitter van Volt België. “De boodschap van Draghi geldt des te meer voor ons land. De onderhandelingen over de federale en Vlaamse regering verlopen stroef en de economische situatie verslechtert. We zien een dalende productiviteit, bedrijven die wegtrekken, en een gebrek aan broodnodige investeringen. Dit is niet het moment voor halfslachtige maatregelen. België heeft ingrijpende hervormingen nodig.”

De partij noemt specifiek de recente berichten over het vertrek van Audi en de onzekerheid rond chipfabrikant BelGaN als voorbeelden van een economie die op zijn laatste benen loopt. De besparingsplannen van de Arizona-coalitie [de beoogd nieuwe coalitie van N-VA, CD&V, Vooruit, MR, Les Engagés] worden afgedaan als “volstrekt onrealistisch” en niet in staat om de vereiste structurele verbeteringen te brengen.

Sophie in ’t Veld, voormalig Europarlementariër en lijsttrekker voor Volt Europa, sluit zich aan bij de oproep: 

“Dit is het moment om te kiezen voor visie in plaats van partijpolitieke spelletjes. We hebben sterke, progressieve hervormingen nodig om België en Europa toekomstbestendig te maken. De datum van 13 oktober moet symbool staan voor politiek leiderschap, niet voor politieke lafheid.”

Volt België benadrukt dat de toekomst van het land en Europa afhankelijk is van het vermogen om vastgeroeste structuren en ideologieën los te laten, en pleit voor moedige hervormingen die zowel de economie als de levenskwaliteit van burgers ten goede komen.

EINDE PERSBERICHT

Wat is Volt?
Volt België is de nationale afdeling van de pan-Europese beweging Volt Europa, die momenteel vijf Europarlementariërs telt en bijna 200 verkozen lokale raadsleden in zes verschillende landen. 

Volt zet zich in voor progressieve, duurzame en effectieve beleidsvorming op alle bestuursniveaus.

Voel je vrij om Volt-foto's te gebruiken (©Volt Europa, 2024).

Contact:
Bianca Baumler
Volt Belgium, Media Officer 
[email protected], +32 4 89 61 86 30