Exit polls: Volt krijgt eerste Nederlandse pan-Europese zetel in het Europees Parlement

Brussel, 6 juni: Exitpolls in Nederland voorspellen dat Volt zijn eerste Europese zetel in het parlement heeft gewonnen. De co-lijsttrekker van Volt Nederland, Reinier van Lanschot, wordt waarschijnlijk lid van het Europees Parlement (MEP), samen met vele andere Volt-Europarlementariërs.

7 jun. 2024

De mogelijk nieuw gekozen Nederlandse Europarlementariër, Reinier van Lanschot, geeft aan: "Als pan-Europese partij vertegenwoordigen we niet alleen onze kiezers in Nederland, maar Europese burgers over het hele continent. Wij zijn van mening dat we een uniforme aanpak nodig hebben om grensoverschrijdende uitdagingen aan te pakken. We zijn hier om te laten zien hoe het anders kan in de Europese politiek."

Volt, de enige pan-Europese partij, won zijn eerste zetel in het Europees Parlement - met de Europarlementariër Damian Boeselager uit Duitsland - bij de laatste verkiezingen, slechts twee jaar nadat hij de partij mede had opgericht. 

In de komende dagen, 7-9 juni, doet Volt mee in 14 andere landen: Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Zweden, Tsjechië, Bulgarije, Slowakije, Griekenland, Malta en Cyprus - en natuurlijk in België. Volt verwacht meerdere zetels te winnen in het Europees Parlement, en ook in de regionale en federale parlementen in België.