Statement over toenemend vandalisme en intimidatie

> Volt België veroordeelt toenemend vandalisme en intimidatie en roept op tot respectvol gedrag tijdens verkiezingen

11 okt. 2024

Statement van Volt België over toenemend vandalisme en intimidatie

De leiding van Volt België werd op de hoogte gebracht van verontrustende daden van vandalisme en intimidatie tegen enkele van onze kandidaten en hun campagnemateriaal in de afgelopen dagen. Deze acties zijn niet alleen een aanval op individuen, maar ook op het democratische proces zelf. Dergelijke daden van vandalisme en intimidatie ondermijnen onze gedeelde waarden en tasten de integriteit van onze democratie aan. Dit gedrag hoort niet thuis in de Belgische samenleving en we veroordelen het ondubbelzinnig.

Het politieke landschap leeft van de uitwisseling van ideeën en respectvol debat. Iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten zonder angst voor intimidatie.

Ik roep alle democratische partijen op om dergelijke bedreigingen en geweld te veroordelen. Het is noodzakelijk dat we samenkomen om onze democratische waarden te verdedigen en ervoor te zorgen dat verkiezingscampagnes nu en in de toekomst eerlijk en respectvol verlopen. We moeten zinvolle debatten over beleid voeren en niet toestaan dat intimidatie of angst het gesprek dicteert.

- Carlo Giovanni Giudice, Co-voorzitter van Volt België

Volt België en zijn lokale teams zijn verenigd tegen deze daden van agressie. Volt roept op tot een respectvolle dialoog en constructief engagement gericht op de kwesties die het belangrijkst zijn voor onze gemeenschappen.