Volt doet mee aan de superverkiezingen!

PERSBERICHT - Volt België is verheugd en trots om aan te kondigen dat het deel zal nemen als Volt Europa aan de regionale, federale en Europese verkiezingen in België op 9 juni. In de afgelopen maanden gingen onze Volt vrijwilligers door het hele land in een zinderende zoektocht naar steunverklaringen. In die tijd spraken we met duizenden burgers.

13 apr. 2024

We zijn enorm dankbaar voor de meer dan 7.500 personen die ons hun steun gaven. Bovendien hebben vele duizenden meer (ongeveer 50%) tevergeefs geprobeerd ons te steunen via het gebrekkige federale digitale platform Martine. Alles bij elkaar tonen deze aantallen duidelijk aan dat Volt stevige steun onder de bevolking heeft om mee te doen aan de verkiezingsrace.

Hoewel sommige partijen een strikte partijdiscipline oplegden en hun parlementsleden niet toestonden nieuwe partijen te steunen, bleven andere partijen en individuele parlementsleden pal staan voor de democratie. Wij zijn dankbaar voor hun steun.

Volt heeft met succes de registratie ingediend om zich te presenteren als lijst 5 in de volgende kiesdistricten. De autoriteiten zullen de deelname van alle lijsten in de komende dagen bevestigen.

  • Europees Parlement, Nederlandstalig kiescollege

  • Europees Parlement, Franstalig kiescollege

  • Federaal Parlement, kieskring Antwerpen

  • Federaal Parlement, kieskring Brussel-Hoofdstad

  • Vlaams Parlement, kieskring Antwerpen

  • Vlaams Parlement, kieskring Vlaams Brabant

  • Brussels Parlement, Nederlandse taalgroep

  • Brussels Parlement, Franse taalgroep

Volt is een jonge, pan-Europese progressieve partij. Het is een echte burgerbeweging, die veel mensen aantrekt en mobiliseert die eerder nooit politiek actief waren geweest. Met Volt streven wij naar politieke vernieuwing en radicale democratisering op alle politieke niveaus.

De politiek in ons land is volledig tot stilstand gekomen, verlamd en gepolariseerd. Volt heeft een heleboel frisse ideeën voor een krachtig en democratisch Europa, voor betere huisvesting, openbaar vervoer en onderwijs. Wij geloven dat de begroting op orde gebracht kan worden terwijl we tegelijkertijd de levenskwaliteit van iedereen kunnen verbeteren.

We verheugen ons op een levendige en inspirerende campagne, een echt feest van de democratie!

Wil je meer weten, wil je ons steunen en/of lid worden? Je vindt ons op voltbelgie.org.